home

 

Fiordurile Peninsulei Musandam

 

SULTANATUL OMAN

 

Muscat - Bimah Sinkhole - Wadi Tiwi - Fins - Ras Al Had - Sur - Oaza Wadi Bani Khalid - Wahiba Sands - Jabreen - Bahla - Nizwa - Canionul Jebel Shams - Al Hamra - Misfat Al Abreen - Birkat Al Mauz

 

Va invitam intr-o incursiune in istoria şi traditiile unora dintre cele mai vechi şi bogate culturi ale umanitatii, prilej de a descoperi locuri care laolalta formeaza o adevarata Mecca a culturii şi patrimoniului universal, care au pastrat peste secole amprenta inconfundabila a unor civilizatii stravechi. Multitudinea şi frumusetea monumentelor, a vestigiilor arheologice, ospitalitatea şi cultura cu totul deosebita a oamenilor de aici va vor fascina initiindu-va in magica lume a Orientului Mijlociu. Veti descoperi Sultanatul Oman, situat in varful Peninsulei Arabe, locul unde inca mai puteti intalni unul dintre cele mai originale moduri de viata ale oamenilor desertului, peisaje ce par ireale, oaze incredibil de frumoase si o natura nealterata.

 

Perioada: 04.10 - 12.10.2024

Ziua 1 / 04.10.2024: Bucuresti - Istanbul

intalnire cu conducatorul de grup la Aeroportul Henri Coanda, la ora 13:30 (in fata ghişeului de imbarcare al companiei Turkish Airlines). Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 1046 (21:40 / 23:10).

Ziua 2 / 05.10.2024: Istanbul - Muscat

Din Istanbul vom pleca spre Muscat cu zborul TK 860 (18:40 / 00:30). Dupa formalitatile de viza de pe aeroport, intalnire cu ghidul local şi transfer pentru cazare la Hotel Al Falaj 4* (sau similar 4*). Mic dejun. Dupa o bine meritata pauza pentru odihna vom porni intr-o croaziera cu un vas traditional local numit dhow, la bordul caruia veti putea admira fiordurile Golfului Arabiei, satele pescaresti si incredibila apa turcoaz, care contrasteaza cu albul dealurilor calcaroase care domina zona. Vom face apoi o scurta incursiune in exoticul Muttrah Souq a carui atmosfera ne va purta cu cel putin un secol inapoi, de unde vom putea cumpara traditionalele bijuterii de argint lucrate manual. intoarcere la hotel pentru cazare in Muscat la Hotel Al Falaj 4* (sau similar 4*).

Ziua 3 / 06.10.2024: Muscat

Mic dejun. Aceasta zi va fi dedicata explorarii Muscatului, capitala sultanatului Oman, care in traducere din limba araba inseamna "loc de acostare", dat fiind faptul ca este situata intr-un port natural la Marea Arabiei, de-a lungul Golfului Oman, in imediata apropiere a Stramtorii Hormuz, unde albastrul Oceanului Indian se intalneste cu desertul strabatut de beduini. Muscatul este unul dintre cele mai vechi orase din Orientul Mijlociu, datand inca din sec. al II-lea. in antichitate a fost centrul comertului cu tamaie dintre sudul Arabiei, Grecia, Roma si intreaga Mediterana, numit pe atunci Khour Rouri, pe care grecii l-au redenumit ulterior Muscat. Vom face un tur panoramic, prilej cu care vom vedea cum arhitectura moderna se impleteste cu stilul traditional al constructiilor si de a descoperi cum un oras modern coexista in armonie cu legenda Reginei din Saba si a lui Sindbad Marinarul. in timpul turului vom avea ocazia de a admira frumoasele cladiri din cartierul ambasadelor, cladirea Operei (se poate vizita cu plata taxei de intrare la fata locului), cu o capacitate de 1100 locuri, construita in anul 2011 la ordinul sultanului Qaboos, pentru ca in final, sa admiram din exterior splendoarea palatului Al Alam, reşedinta Sultanului Qaboos, flancat de forturile portugheze Mirani & Jalali construite in sec. al XVI-lea. Vom vizita Muzeul National, cel mai mare muzeu din Sultanat, care gazduieste zeci de mii de artefacte si numeroase piese rare care prezinta arhitectura si cultura islamica premoderna a Omanului, precum si rolul sau de jucator major in regiune, dupa care vom vizita Marea Moschee din Muscat, inaugurata de Sultanul Omanului in anul 2001, una dintre cele mai mari din lume care poate adaposti in acelasi timp 20.000 de credinciosi. in interiorul moscheei vom admira celebrul candelabru adus din Germania si covorul de rugaciune, comandat si lucrat in Iran, al doilea ca marime din lume. Cazare in Muscat la Hotel Al Falaj 4* (sau similar 4*).

Ziua 4 / 07.10.2024: Muscat - Bimah Sinkhole - Wadi Tiwi - Fins - Ras Al Had - Sur

Mic dejun. in aceasta zi ne vom deplasa spre coasta de est a Omanului pentru a vedea Bimah Sinkhole, un crater spectaculos de calcar, cu o apa de o culoare incredibila, verde-albastra. Pe traseu vom vizita Wadi Tiwi, un canion cu pereti stancosi impunatori care inconjoara plantatii luxuriante de curmali si banani, precum si un sat traditional. in continuare, ne vom indrepta spre Sur, un important port comercial, care incorporeaza originea maritima a Omanului, aici urmand sa vizitam un santier unde se construiesc vasele traditionale dhow, dupa care vom face un scurt popas pe plaja din Fins. Seara ne vom deplasa spre Ras Al Had, unul dintre putinele locuri de cuibarit ale broastei testoase verde uriase, unde am putea avea sansa de a vedea cum aceste creaturi maiestuoase vin pe tarm pentru a-si depune ouale la lumina stelelor. Cazare in Sur la Hotel Sur Plaza 4* (sau similar 4*).

Ziua 5 / 08.10.2024: Sur - Oaza Wadi Bani Khalid - Wahiba Sands

Mic dejun. Itinerariul zilei ne va purta spre tinutul nisipurilor din Wahiba. Precum un imens ocean de nisip, dunele nesfarsite care se pot inalta pana la 200 m inaltime, ofera un peisaj in continua schimbare a formelor si culorilor. Dunele spectaculoase ale Marelui Deşert Wahiba formate pe directia nord-sud, se intind pe o lungime de pana la 200 km si o latime de 100 km fiind casa pentru triburile de beduini nomazi, care calatoresc prin intreg tinutul, cu capre si camile. Dupa intrarea in desert, ne vom continua calatoria in masini 4x4 conduse de soferi experimentati care ne vor oferi o experienta inedita conducand pe dunele de nisip. Vom traversa zone sterpe de nisip, care sunt de fapt locul unde viata capata forme uluitoare. Pe langa triburile de beduini aici isi au casa o mare varietate a faunei: lupi, vulpi, pisici salbatice, manguste, libelule, precum si 115 specii de pasari. Ne vom opri la Oaza Wadi Bani Khalid, din mijlocul desertului, cu piscine naturale cu apa limpede, in care daca doriti, puteti inota. Vom vizita apoi o familie beduina, unde vom avea ocazia sa aflam la o cafea omaneza, mai multe detalii despre viata in deşert. in incheierea zilei ne vom bucura de o alta experienta minunata, caci ce poate fi mai frumos decat un spectaculos apus de soare in deşert, privit de pe varful dunelor de nisip. in aceasta noapte vom avea cina si cazare intr-o pitoreasca tabara "cuibarita" printre rocile si nisipul roşu al desertului Wahiba Sands, numita Arabian Oryx Camp 4* (sau similar 4*).

Ziua 6 / 09.10.2024: Wahiba Sands - Jabreen - Bahla - Nizwa

Mic dejun. in aceasta zi vom strabate un traseu cu peisaje splendide, pe unde candva au trecut şi calatori celebri precum Marco Polo şi Ibn Battuta. Ne vom indrepta spre Jabreen, pentru a vizita cel mai frumos castel omanez, construit in sec. al XVII-lea de Yaruba Imam Bil'arab bin Sultan, care a si fost ingropat aici. Vom admira plafoanele castelului frumos impodobite cu motive islamice, iar din varful castelului ne vom bucura de o frumoasa panorama. Ne vom deplasa, apoi spre Bahla, un faimos centru al ceramicii arabe, unde vom vizita Fortul Bahla ridicat in sec. al XII-lea si care a fost inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO. in continuarea zilei vom pleca spre Nizwa, fosta capitala a dinastiei Julanda in perioada secolelor VII - VI i.e.n., care este acum una dintre cele mai mari atractii turistice ale Omanului, datorita constructiilor incarcate de istorie. Cazare in Nizwa la Hotel Al Diyar 4* (sau similar 4*).

Ziua 7 / 10.10.2024: Nizwa - Canionul Jebel Shams - Al Hamra - Misfat Al Abreen - Nizwa

Mic dejun. Traseul acestei zile va cuprinde drumul spre Canionul Jebel Shams, care in traducere din limba araba inseamna "muntele soarelui", "Marele Canion" al Omanului, situat in nord-estul sultanatului, la nord de orasul Al Hamra. Canionul este al treilea ca inaltime din lume si cel mai mare din Oman, cu un varf care are peste 3000 m. Ne vom deplasa apoi spre Al Hamra, un oraş cu o vechime de peste 400 de ani, unde se pastreaza unele dintre cele mai vechi si bine conservate case de piatra din Oman. Multe dintre case au doua, trei si chiar patru etaje, cu tavane din grinzi de lemn din palmier si frunze acoperite cu noroi si paie. Vom vizita Muzeul Bait al Safa, un muzeu organizat de localnici pentru a prezenta stilul de viata traditional omanez. in continuarea zilei ne vom indrepta spre Misfat Al Abriyeen, un sat montan unic situat la 1.000 m deasupra nivelului marii, la poalele muntilor care inconjoara oraşul Al Hamra din guvernoratul Al Dhakhiyla. Satul isi trage numele de la tribul Al Abri si se mandreste cu frumoase terase agricole, alei si case vechi construite pe varful stancilor solide. Combinatia acestor elemente ne va oferi o imagine spectaculoasa de la zona de belvedere, aflata in apropiere. intoarcere in Nizwa pentru cazare la Hotel Al Diyar 4* (sau similar 4*).

Ziua 8 / 11.10.2024: Nizwa - Birkat Al Mauz - Muscat

Mic dejun. in prima parte a zilei vom vizita Fortul din Nizwa, care domina intreaga zona, fiind cel mai mare fort din Peninsula Arabica, construit in anul 1660, prilej cu care vom putea fotografia turnul sau enorm, construit in sec. al XVII-lea de Sultanul Bin Saif pentru a apara drumul spre interiorul tarii. Tot aici vom avea prilejul de a vizita vechiul si traditionalul souq Sinaw, vestit pentru bijuteriile din argint ale beduinilor. Traseul zilei va continua catre Birkat Al Mauz, unde ne vom plimba prin oaza si plantatiile de curmale. Pe langa cele doua zone cu vechi ruine locale, o plantatie de banane si imprejurimile pitoresti, situl gazduieste si vechiul sistem de irigare Falaj, inclus in Patrimoniul Mondial UNESCO. Ne vom deplasa in continuarea zilei spre Muscat unde ne vom caza la Hotel Al Falaj 4* (sau similar 4*), pana la ora transferului la aeroport pentru plecare spre Istanbul.

Ziua 9 / 12.10.2024: Muscat - Istanbul - Bucuresti

Plecare spre Istanbul cu compania Turkish Airlines, zbor TK 775 (01:20 / 05:35), de unde se va pleca spre Bucuresti cu zborul TK 1043 (07:00 / 08:15).

 

TARIF: 1950 EURO / loc in camera dubla; Supliment single: 380 EUR

(tarif cu toate taxele incluse, valabil pentru un grup de minim 20 turişti; pt. 15-19 turişti, tariful se va majora cu 170 euro/pers.)

 

TARIFUL INCLUDE:

- transport intercontinental cu avionul pe rutele: Bucureşti - Istanbul - Muscat si retur cu compania Turkish Airlines

- taxele de aeroport, combustibil, securitate şi serviciu pentru zborurile intercontinentale şi locale (pot suferi modificari)

- transport intern pe toata durata circuitului cu vehicul dotat cu aer conditionat, adaptat la nr. de turişti

- 8 nopti cazare in hoteluri de 4* si camp deluxe

- mesele mentionate in program: 7 mic dejunuri şi 1 cina

- taxe de intrare la obiectivele mentionate in program

- transferurile, tururile şi excursiile mentionate in program

- vizita la Marea Moschee din Muscat

- vizitarea fortului Bahla

- vizitarea castelui omanez Yaruba Imam Bil'arab bin Sultan

- vizitarea muzeului Bait al Safa

- vizitarea fortului din Nizwa

- vizitarea "Marelui Canion" al Omanului cu masini 4x4

- tur panoramic cu ghid local in Muscat

- transferurile, tururile, excursiile mentionate in program

- taxele de intrare la obiective conform program

- ghizi locali

- conducator roman de grup

- asigurare in caz de insolvabilitate / faliment al agentiei de turism

 

NOTA: Taxele de aeroport incluse in tarif sunt cele valabile la data lansarii programului. in situatia majorarii de catre compania aeriana a acestor taxe pana la data emiterii biletelor de avion (biletele se emit cu 7-14 zile inainte de plecare), agentia isi rezerva dreptul de a modifica tariful excursiei conform cu noile valori ale acestor taxe.

 

TARIFUL NU INCLUDE:

- taxe de ieşire de pe aeroporturi, numai daca se aplica

- alte servicii suplimentare decat cele mentionate, cheltuieli personale, bauturi etc.

- bacşişuri: 55 euro/pers., pentru ghizi şi şoferi, mai putin pt. bagajişti (se vor achita conducatorului de grup cel tarziu la sosire); bacşişurile nu se refera şi la excursiile optionale

- excursiile optionale se pot realiza cu un numar minim de participanti precizat de partenerii locali, tarifele acestora fiind informative; in functie de timpul disponibil, la fata locului se mai pot organiza şi alte excursii optionale propuse de partenerii locali

 

IMPORTANT! OBLIGATORIU incheierea unei Asigurari MEDICALE si STORNO de calatorie. Astfel se poate acoperi riscul de pierderi financiare cauzate de anulare, contracarand efectul penalizarilor aplicate. Acest mijloc de protectie financiara acopera cele mai frecvente evenimente ce cauzeaza anularea calatoriei, INCLUSIV riscurile din categoria evenimentelor asigurate Covid-19. Asigurarile MEDICALE si STORNO de calatorie se pot incheia la orice companie de asigurari care asigura acest serviciu; suma platita pentru asigurare nu este returnabila. Daca aveti nevoie de asistenta pentru a va alege asigurarea de calatorie potrivita, echipa noastra de consultanti va sta la dispozitie.

 

ACTE NECESARE PENTRU OBtINEREA VIZELOR:

- paşaport biometric valabil minim 6 luni de la data incheierii calatoriei cu 2 pagini libere pentru aplicarea vizei

- asigurare medicala

- nu se accepta paşaport temporar

 

CONDITII DE INSCRIERE:

- inscrierile incep din momentul lansarii programului, cu plata unui avans min. de 30% din tarif şi se incheie la epuizarea locurilor

- diferenta de pana la 50% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 60 de zile inainte de data plecarii

- diferenta de pana la 100% din valoarea totala a pachetului de servicii se achita cu 30 de zile inainte de data plecarii

- turistul va incheia cu agentia << Contractul de prestari servicii turistice >>, la care prezentul program este parte

- in momentul semnarii << Contractului de prestari servicii turistice >>, turistul işi asuma plata diferentei stipulata in program in cazul neintrunirii grupului minim de turişti

 

NOTA:

Avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii sau dupa inceperea calatoriei, independent de vointa agentiei (cum ar fi: controlul starii de sanatate, obligativitatea de autoizolare dupa intoarcerea in Romania, masuri suplimentare de igiena si formalitati vamale). Agentia nu poate fi facuta raspunzatoare, aplicandu-se termenii si conditiile contractuale standard.

 

OBSERVATII:

- conducatorul de grup poate modifica programul actiunii in anumite CONDITII obiective, inclusiv ordinea in care se viziteaza obiectivele turistice

- agentia nu se obliga sa gaseasca partaj persoanelor care calatoresc singure

- agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu

- prezentarea la aeroport se va face cu doua ore inaintea zborului; agentia nu raspunde in cazul refuzului imbarcarii turiştilor ca urmare a intarzierii acestora

- conducatorul de grup se va asigura ca programul se desfaşoara conform itinerarului prezentat, va oferi asistenta in situatii de urgenta, va traduce prezentarea ghizilor locali, va oferi informatii referitoare la excursiile optionale şi la itinerar cu observatia ca nu are calificarea şi atestarea legala de ghid turistic

- cazarea turiştilor, precum şi eliberarea camerelor se face in conformitate cu regulile hoteliere specifice fiecarei tari

- clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita oficial de ministerul de resort din tarile vizitate şi ca atare respecta standardele locale

- distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie şi la cererea sa, va fi asistat de conducatorul de grup

- daca hotelul este schimbat din motive care nu tin de agentie, va fi inlocuit cu un altul de aceeaşi categorie, aşa cum este precizat in program

- agentia işi rezerva dreptul de a modifica valoarea taxelor de aeroport, in cazul in care valoarea acestora este schimbata de compania aeriana

- agentia poate aloca un numar de locuri cu reducere in cazul anunturilor promotiilor tip early booking sau a ofertelor speciale, pentru o perioada limitata de valabilitate; daca acestea se epuizeaza inainte de expirarea perioadei anuntate, agentia va opri promotia fara un anunt prealabil

- in derularea excursiei pot aparea situatii de forta majora precum intarzieri in traficul aerian, blocarea aeroporturilor din ratiuni de securitate, schimbari de aeroporturi din ratiuni politice, greve, CONDITII meteo nefavorabile etc.; in aceste cazuri agentia se obliga sa depuna eforturi pentru depaşirea situatiilor ivite; totodata, agentia nu poate fi facuta raspunzatoare pentru suportarea unor cheltuieli suplimentare aferente

- aşezarea turiştilor in autocar se va face incepand cu bancheta a doua, in ordinea inscrierilor, iar cei care au achitat supliment de single pentru cazare NU beneficiaza de 2 locuri in autocar

- agentia nu-şi asuma responsabilitatea in cazul in care anumite obiective nu pot fi realizate din motive independente de aceasta

- conform legilor internationale, doar ghizii locali au dreptul sa ofere explicatii in interiorul muzeelor, monumentelor etc.; altfel, conducatorii de grup vor oferi explicatii turiştilor doar in afara obiectivelor turistice; ghizii locali pot fi angajati contra cost doar cu acordul turiştilor interesati de ghidajul acestora

- excursiile optionale se efectueaza la fata locului cu agentiile locale; sumele aferente acestor excursii nu se incaseaza in numele şi pentru agentia ; tarifele excursiilor optionale pot fi mai mari decat cele ale excursiilor care pot fi achizitionate de la receptia hotelurilor, sau din alta parte, aceasta datorandu-se faptului ca persoanele participante vor avea la dispozitie un mijloc de transport care ii va duce şi ii va aduce la hotelul respectiv, ghidul excursiei şi dupa caz, un ghid local; in tariful excursiilor optionale nu sunt incluse intrarile la obiectivele turistice vizitate

- agentia nu poate fi facuta raspunzatoare de pierderea bagajelor sau a obiectelor personale, indiferent de cauza

- in cazul in care turistul intarzie sau renunta la programul stabilit, nu poate avea nici o pretentie privind rambursarea eventualelor despagubiri

- agentia nu va suporta costurile suplimentare datorate unor cauze naturale cum ar fi alunecari de teren, caderi masive de zapada şi evenimente politice neprevazute, greve etc.

- selectarea preferentiala a locurilor in avion, in cadrul rezervarilor de grup, este de cele mai multe ori supusa unor reguli stricte si difera de la o companie aeriana la alta (se percep costuri suplimentare sau nu este acceptata si/sau se poate face numai cu un anumit timp in avans etc.). Ulterior achitarii unei sume pentru un loc preferential in avion, compania aeriana poate modifica fara preaviz tipul de avion si ca atare se modifica configuratia locurilor in avion, respectiv a locului prerezervat/achitat de catre turist; pentru aceste situatii nu suntem raspunzatori si ne oferim doar sprijinul sa intermediem un dialog cu compania aeriana ce nu garanteaza si solutionarea situatiei

- copiii minori pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti; b) insotiti de unul dintre parinti care sa detina acordul notarial al parintelui care nu calatoreşte (sau incredintare prin hotarare judecatoreasca definitiva, certificat de deces); c) insotiti de un adult cu certificat de cazier judiciar in original şi acordul notarial al ambilor parinti; d) insotitorii minorului sunt obligati sa aiba certificatul de nastere in original al copilului minor, aditional PASAPORTULui si/sau cartii de identitate

- copiii care nu poseda carte de identitate au nevoie de paşaport individual

- va rugam sa va asigurati ca documentele de calatorie, CARTEA DE IDENTITATE sau PASAPORTUL, nu prezinta urme de deterioare a elementelor de siguranta şi sunt valabile minim 6 luni de la data terminarii calatoriei

- pentru posesorii de paşapoarte temporare cu valabilitate de 1 an, este necesara obtinerea vizelor de la ambasada din Bucureşti; in cazul neobtinerii vizei se retin penalizari pentru biletul de avion, asigurarea medicala şi cheltuielile agentiei

- c/v excursiei poate fi achitata şi in lei la cursul BNR + 2%, din ziua ultimei plati

- prezentul document constituie anexa la << Contractul de prestari servicii turistice >>